Beställ programmet

Basprogram med utökat terapeutstöd, 1.950 kr

Basprogrammet består av 10 steg. Varje avsnitt börjar med att du möter mig i en film. Det jag berättar om på filmen finns också i en textsammanfattning i samma steg på webben. Därefter får du hemuppgift som ansluter till det jag berättar om i filmen. Dina svar på uppgiften eller uppgifterna skickar du sedan in. Inom fyra dagar får du personlig feedback på dina svar.

Du kan använda programmet under 4 månader. När du genomgått programmet skickar jag dig kostnadsfritt filmerna på DVD-skiva som dokumentation (ca 2,5 timmar film – samma som på webben).

Du kan även ställa dina egna frågor till mig, Lisbeth Stahre.

Många deltagare har efterfrågat möjlighet till personlig kontakt. Därför ingår nu även möjligheten att via två telefonsamtal under upp till 30 minuter prata med mig.

Detta program motsvarar den terapeutkontakt som en personlig ”livebehandling” innefattar – men till en betydligt lägre kostnad av en sådan.

Beställ Basprogrammet med utökat terapeutstöd

Information om ångerrätt

 

Så här skriver deltagarna om programmet

”TACK för ett suveränt program, som jag kommer att leva med resten av mitt liv. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig, att jag skulle få en sådan hjälp. Jag har ju aldrig tidigare pratat med någon annan människa om mitt ätbeteende. Det har varit tabu, förknippad med skam och svaghet. Det känns fantastiskt att genom detta program få kontakt med en terapeut, som vet precis hur jag har det och som med omsorg och uppmuntran delar med sig av en ocean av verktyg till att lösa problemen. För mig har den personliga kontakten via videon varit viktig, så nära man kan komma en terapisituation på riktigt. Den skrivna texten må vara stark, men att uppleva att en människa talar direkt till mig ( Det känns så ) är ett strå vassare. Sticket i hjärtat i avskedens stund varvas med värme och tacksamhet.”
– Inger Knudsen

”Jag har varit med sedan juli och har fått verklig hjälp av programmet. Det är verkligen, som Du ju anar, en ögonöppnare för VARFÖR man överäter. Det jag i och för sig alltid misstänkt har blivit glasklart, och nu låter jag INGENTING få mig att falla dit igen. När jag mår pyton (sällan numer faktiskt!) så funderar jag över om mitt liv inte är värt mer än att andras beteenden ska få mig att bära på extrakilon. Svaret är alltid: JO!  Har blivit peppad att säga ifrån när någon är orättvis, och orkar även med att ta till mig berättigad kritik utan att deppa ihop. Tillåter mig att misslyckas också! : Under denna period har jag varit på båtsemester tolv dagar utan att gå upp i vikt (ner ett kilo istället), tack vare Lisbeths tips om hur man hanterar bufféätande (50%-tänket), vilket kommer att bli till stor hjälp när julborden dyker upp.”
– Elisabeth Fjellner, Vemdalen

Kostprogrammet är det bästa jag någonsin följt.
– SofieM

”JAG INTE TACKA DIG NOG FÖR DENNA HJÄLP DU GETT MIG! Det här programmet är vad jag saknat ända sedan jag var sjukskriven,utbränd åren 2002-2004. Jag har upplevt programmet som både roligt, inspirerande och utmanande. Viktigt att få se hur människan, Lisbeth ser ut som försöker hjälpa mig till en livstils-förändring – känns mycket personligare, som att du verkligen pratat till mig… Viktnedgången ser jag som en  BONUS på att man är på rätt väg…….!”
– Marie Eriksson, Åland

”Videon har varit viktig för mig eftersom den ger mig en känsla av att träffa Lisbeth personligen. Jag trodde aldrig att ett webb – program skulle kunna kännas så personligt. Jag önskar alla överviktiga hjälp genom programmet”.
– Solveig Ström, Malmö

”Programmet har gjort att jag tänker mer på mina egna behov nu. Jag har vågat säga nej i situationer där jag förut bara jamsade med. Jag har bättre självkänsla och vågar göra val efter egna behov. Tack också för ett superbra kostprogram. Jag har gått ner 9 kg i vikt och har ändå kunnat äta samma mat som familjen”.
– Kerstin Lund, Helsingborg

”Fler behöver få de här insikterna och kunskaperna som jag fått genom programmet. Tack så jättemycket för att jag fått ta del”.
– Kerstin Martinelle Engberg 

”Jag har tack vare programmet kommit fram till att orsakerna till att jag haft lätt att tappa kontrollen över mitt ätandet. Det har handlat om att jag har använt mat för att döva känslor av ensamhet, oro och tomhet. Jag tycker att kombinationen video + webb var väldigt givande. Att först lyssna framför datorn, och sedan få läsa om programavsnitten (samt fylla i arbetsboken) gjorde att informationen gick fram ordentligt. Har jobbat med nyckelfrågorna och tycker redan jag fått en massa insikter om hur jag funkar. Förr var jag ofta sugen på godis, men nu ser jag mönstren så tydligt, och hur det hänger ihop med olika situationer. Känner mig redan friare i tanken, kan möta känslor och tankar utan att det resuterar i ätande.”
– Mari Pettersson

”Filmerna har spelat en jätteviktig roll för mig under det här programmet. Att se och höra dig prata ”direkt till mig” har gjort arbetet mer levande och personligt. Dessutom har jag ju filmerna kvar och kan fortsätta lyssna på dig varje vecka”.
– NinaN, Karlstad

Sista avsnittet i programmet avslutas med några frågor.

Så här svarar Gunilla Svensson i Örebro: 
Upplever du att programmet har hjälpt dig med annat som inte direkt har med ditt ätbeteende att göra?
”Ja. Det har under den här tiden blivit uppenbart att allt hänger ihop. Om jag känner mig svag i en del så påverkar det andra delar av mig själv och hur jag visar mig själv för andra. Den kognitiva triangeln är ett jättebra verktyg att använda på alla områden i livet. Jag har också ägnat mycket tid åt att fundera över att vara aktör-offer”.

Hur har programmets innehåll påverkat dig?:
”Det har fått mig att se på mig själv med snällare ögon och ta mer ansvar för mig själv och mina livsval. Jag börjar se lösningar och nya öppningar istället för stängda dörrar. Livet ska levas och känslor ska kännas, inte tryckas ned. Nyckelfrågorna har också haft stor inverkan på hur jag ser på mitt ätande numera”.

Störst betydelse i programmet har följande haft för mig:
”Det här programmet har betytt otroligt mycket för mig. Men att utforska mina livsregler och fundera på relationen till min familj har varit givande (och jobbigt). Även att vara aktör i mitt eget liv och känna livsglädje och umgås med folk som tycker om mig och som jag tycker om. Men jag tror att jobbet med att förbättra min självbild och vända negativa tankar är något av det största för mig”.

Jag har upplevt programmet som roligt, jobbigt, inspirerande och utmanande.

Jag vill också passa på att tacka dig för dina värdefulla kommentarer! De har varit till stor hjälp för mig. Tack!!”

 

Så här svarar Gunilla Svensson i Örebro på frågan om vad i programmet som haft störst betydelse för henne:

”Att jag lärt mig att lita på mig själv och mina känslor. Att de är rätt. För mig. Att jag vågar stå för det jag tycker, tänker och säger. Jag har lärt mig saker som jag kommer ha nytta av för alltid. Och, jag fortsätter lära mig saker om mig själv hela tiden. En annan bra sak har varit Forum som många gånger hjälpt och stöttat och fått mig att förstå, gett mig nya infallsvinklar, nya strategier. De andras lyckanden och misslyckanden har hjälpt och hjälper mig.

Stort tack för ett nytt, rikare liv, säger jag”.

 

Beställ Basprogrammet med utökat terapeutstöd